top of page

VRIJWILLIGERS VOORWAARDEN

 WANDELLOCATIE HILVERSUM

Algemeen

1. Deze vrijwilligersvoorwaarden zijn van toepassing op alle wandelvrijwilligers van Happy Dogs & Shelters voor locatie Hilversum. Wandelvrijwilligers die echt STAPELGEK zijn op honden en ook dolgraag iets willen doen voor hondjes die het wat minder hebben. Oftewel, niet kunnen wachten om mee te helpen élk asielhondje in Hilversum, élke dag dolblij te maken met 1 happy wandeling. 

2. Wij vinden het altijd super belangrijk om elk asiel maximaal happy te maken. In deze vrijwilligersvoorwaarden zijn dan ook alle behoeftes en wensen van Dierenasiel Crailo in Hilversum volledig geïntegreerd.

WANDELVRIJWILLIGER

1. Ben jij 18 jaar of ouder? Superleuk! Dan kan jij ook wandelvrijwilliger worden bij Happy Dogs & Shelters.

2. Als wandelvrijwilliger help je alléén wanneer het jou uitkomt! Dus helemaal geen verplichtingen! Via 'plan je wandeling' kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week zien op welke dagen én welk tijdstip nog behoefte is aan hulp en kun je ons laten weten wanneer jij dolgraag wilt helpen.

3. Je kan elke wandeling tot wel 1.5 uur genieten in het Goois Natuurreservaat. Ook wandel je altijd lekker zelfstandig en dus je eigen route. Vergeet je je niet uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de wandeling te melden bij een van onze Happy Dogs & Shelters medewerkers? Dit vindt plaats bij de ontvangstbalie van het asiel. Bij terugkomst geldt hetzelfde. 

4. Wil jij als wandelvrijwilliger ook dolgraag een wandelmaatje meenemen? Dat kan ook! Ieder wandelmaatje van 12 jaar of ouder kan altijd met jou meewandelen! Omdat veel asielhondjes niet zo goed kunnen omgaan met de onverwachte prikkels en bewegingen van jonge kinderen, zijn er niet altijd asielhondjes geschikt voor het meewandelen van kinderen <12 jaar. Mocht het asiel ons mededelen dat dit voor een asielhondje wel kan, dan laten wij dit natuurlijk direct weten op onze website, als: "kan ook met kinderen <12 jaar". Dus houdt onze website goed in de gaten:)

5. Alle asielhondjes zijn echt SU-PER-LIEF! En dol op iedereen! Heb je ervaring met honden of misschien helemaal niet, het maakt echt niet uit. Je gaat dit helemaal geweldig vinden! En omdat wij jou altijd vooraf vertellen hoe een hondje is, ga je nóg meer genieten samen!

6. Wist jij dat asielhondjes allergisch kunnen zijn voor bepaalde producten of tijdelijk op speciaal voer of dieet zitten? Daarom maak je een hondje niet blij door eigen versnaperingen mee te nemen. Hier kunnen ze zelfs ziek van worden. Wij overleggen continu met het het asiel welke versnaperingen en in welke hoeveelheid wél geschikt zijn voor de hondjes en die ontvang jij vooraf bij elke wandeling! Zo blijft het asielhondje optimaal happy en gezond! En kan jij ook maximaal genieten!

7. Vergeet je niet bij je 1e wandeling een geldig ID-bewijs mee te nemen? 

8. Je kan tot 7 dagen van tevoren laten weten wanneer je wilt helpen wandelen. Mocht het asielhondje die je dolgraag wilt helpen in de tussentijd al een happy new home gevonden, dan gaat de wandeling gewoon door:) En kun je ons in de geplande 1,5 uur meehelpen met het wandelen van SUPERLIEVE asielhondjes die extra support nodig hebben! Dit ga je ook HE-LE-MAAL geweldig vinden! Want hondjes die extra support nodig hebben óók dolblij maken geeft je ook zoveel voldoening en happiness! Wij spreken uit ervaring!:)

9. Wil jij óók dat asielhondjes geen wandeling hoeven te missen, waar ze elke dag zo naar uitkijken? Maar je kan onverhoopt toch niet helpen? Helemaal geen probleem! Als je tot uiterlijk 2 dagen van te voren je onverhoopte afmelding meldt via de annuleerlink in de bevestigingsemail, komt alles goed:)!

10. Zonneschijn of regen het maakt niet uit. Asielhondjes zijn altijd zo blij als ze weer kunnen genieten van een happy wandeling! En omdat we het al deze lieve, eenzame hondjes zo enorm gunnen, gaat het wandelen dus altijd door! Natuurlijk zijn er wel uitzonderingsgevallen (extreem hoge temperaturen, noodweer, ziekte hond, etc.). Mocht een wandeling toch écht niet door kunnen gaan, dan delen wij dat zo snel mogelijk per telefoon of email. En kijken we samen met jou naar een superleuk alternatief.

11. Mocht je tijdens een wandeling (onverwachts) behoefte hebben aan support, we zijn er voor je! Altijd! Bel ons op 085-1308239! Dan komen wij gelijk naar je toe en zorgen we ervoor dat jij en jouw wandelhondje weer helemaal happy zijn!

12. Wij willen maar 1 ding, dat jij, jouw hondje en het asiel maximaal happy zijn en er dus geen onnodige risico's of onverwachte situaties ontstaan. Daarom is het belangrijk een asielhondje altijd aangelijnd te houden. Zowel op het asielterrein als tijdens de wandeling. Hier wordt streng op gecontroleerd. Safety First is voor ons namelijk het allerbelangrijkste. 

13. De asielhondjes zijn altijd superlief maar kunnen soms schrikken of in paniek raken als andere enthousiaste hondjes even hallo komen zeggen. Daarom is het niet mogelijk om een asielhond samen met je eigen hond te wandelen en is het belangrijk om altijd minimaal 2m afstand te houden tot andere hondjes. Dit is perfect mogelijk omdat altijd gewandeld wordt in gebieden waar het voor elke hond verplicht is om aangelijnd te zijn. Oftewel, heerlijk genieten in alle rust:)

14. Transparantie is naast 'caring for others', passie en enthousiasme, een van onze allerbelangrijkste kernwaarden! Daarom, misschien ten overvloede, een algemeen punt dat natuurlijk altijd geldt: Happy Dogs & Shelters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade dat is ontstaan of toegebracht, in welke vorm dan ook, tijdens jouw werkzaamheden als wandelvrijwilliger. 

15. Wist jij dat je op het relatief smalle asielterrein ook andere enthousiaste hondjes kan tegenkomen binnen een afstand van 2m? Ondanks dat elk hondje altijd aangelijnd is? Daarom is het belangrijk om de tijd op het asielterrein samen met je wandelhondje zo kort mogelijk te houden en je wandelriem altijd kort vast te pakken, zodat je ook hier de minimale afstand van 2m kan behouden. Dat moet je ook maar even weten, maar je zult zien dat dit echt superfijn is:)

16. Tenslotte, wij worden altijd dolblij van al die enthousiaste, lieve, vrolijke en energieke wandelvrijwilligers! En dat matcht! Asielhondjes hebben namelijk zoveel behoefte aan liefde, aandacht, vrolijkheid en beweging. En als je dit kan geven, zal je zien dat zo'n asielhondje echt helemaal opbloeit tijdens een wandeling. En jou een ongekend gevoel van voldoening en geluk gaat bezorgen. Een gevoel die je echt nooit meer wilt missen! Dus neem altijd al je energie, liefde, enthousiasme en vrolijkheid mee, en geniet!

bottom of page