top of page

Algemene Voorwaarden

1. Algemeen

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle hondenliefhebbers die meehelpen het ultieme doel van Happy Dogs & Shelters te bereiken.  Dit betreft zowel  wandelen van een asielhond als het doen van een happy gift.

1.2 Benodigde updates van de algemene voorwaarden vinden altijd plaats met inachtneming van een wijzigingstermijn van 30 kalenderdagen.

2. Wandelingen

2.1 Het wandelen van jouw favoriete hond bij een aangesloten asiel vindt altijd plaats

via de website van Happy Dogs & Shelters.

2.2 Er zijn nooit kosten verbonden aan het wandelen van een asielhond.

2.3 Alle beschikbare wandelhonden zijn zeer zorgvuldig geselecteerd door de aangesloten asiels en voor iedere hondenliefhebber geschikt. Ook voor onervaren wandelaars. Als je veel wandelervaring hebt opgebouwd bij een bepaald asiel kan het asiel besluiten het aantal beschikbare wandelhonden voor jou verder uit te breiden. 

2.4 Tijdens het online boeken van jouw wandeling dien je aan te vinken dat je akkoord gaat met zowel de algemene voorwaarden als het wandelreglement van het desbetreffende asiel. Daarbij worden beide documenten ook aan jou beschikbaar gesteld door middel van een digitale link.

2.5 Mochten er geen leeftijdsvoorwaarden zijn opgenomen in het wandelreglement van een asiel dan is de minimale leeftijd voor het zelfstandig wandelen van een asielhond  18 jaar. Vanaf 12 t/m 17 jaar kun je altijd onder begeleiding van een volwassenen met elke asielhond wandelen. Ben je jonger dan 12 jaar, dan kan je altijd onder begeleiding van een volwassenen wandelen met een hond die ook geschikt is voor kinderen. Bij het kiezen van jouw favoriete hond staat dit aangegeven als 'kan ook met kinderen'.

2.6 Een asiel kan besluiten om in uitzonderingsgevallen (hoge temperaturen, noodweer, ziekte hond, adoptie, etc.) een wandeling niet door te laten gaan. Indien mogelijk wordt dit ruim van te voren per email of telefoon door het asiel aan jou kenbaar gemaakt. Ook wordt er altijd gezamenlijk gezocht naar een alternatief.

2.7 Voorafgaand aan de eerste wandeling bij een asiel dien je een geldig ID-bewijs te overhandigen en het wandelreglement nogmaals goed door te lezen en te ondertekenen voor akkoord. Bij het niet strikt naleven van het wandelreglement kan besloten worden dat het wandelen voor jou (tijdelijk) niet meer mogelijk is. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen en houden alle wandelaars zich heel netjes aan de regels.

2.8 Je kan maximaal 30 dagen vooruit reserveren. 

2.9 Het eventueel annuleren van een wandeling dien je uiterlijk 2 dagen van tevoren te melden via de annuleerlink in de reserveringsbevestiging. 

2.10 Voor benodigde wandelsupport of ten tijde van een voorval dien je direct contact op te nemen met het specifieke asiel. Voor verdere toelichting verwijzen wij je naar het wandelreglement per asiel.

3. Happy Gifts

3.1 Happy gifts komen altijd volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van activiteiten om het aantal wandelingen van asielhonden én donaties voor asiels verder te verhogen.

3.2 Happy gifts zijn nodig en dus altijd welkom. Je kan een gift doen als particuliere hondenliefhebber of als stichting, commercieel bedrijf of andere instantie.

4. Overig

4.1 Happy Dogs & Shelters, gevestigd te Utrecht, staat geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 74690213. Je kan ons dagelijks bereiken per e-mail: info@happydogsshelters.com of per telefoon: +31 85 130 82 39.

bottom of page